Hologram sahne günümüzde çok kullanılan bir gösterim yöntemidir. dev konserler, toplantılar, fuarlar ve kongrelerde gerçek sunum ve hologram bir arada kullanılmaktadır. üç boyutlu hologram perdesine yansıtılan şeffaf hareketli hologramlar gösterilere hem üç boyut katmakta hem de izleyicilerin dikkatini toplamaktadır. peki dev hologram sahneler nasıl yapılıyor? Hologram nedir, holografik görüntü nasıl oluşur? Hologram filmi mi Hologram file mi daha uygun olur gibi sorular sıkça soruluyor. Bu sorulara bu şekilde cevap verebiliriz. Öncelikle holografik görüntünün havada oluşmadığını söyleyelim. yani ışık sürekli hareket eder ve bir cisme çarpmadıkça doğrusal hareket eder. Hologram sahnede oluşan görüntü aslında ışığın belirli açılarda kırılmış halidir. Öncelikle üç boyut görüntünün kaynağında elde edilmelidir, yani hologram sahnesine yansıtacağımız görüntü zeminsiz ve üç boyutlu olmalıdır. eğer görüntümüz reel değilse yani 3D animasyonsa işiniz kolaydır ancak gerçek bir görüntü ise onu zeminden ayırmanız gerekir. Yani çekimleri yeşil perde önünde özel ışıklandırma ile yapıp keyleme ile Alpha kanal çıktı almalısınız. Ayrıca projeksiyon perdeleri loş ışıklı mekanlara kurulacağı için kişilerin yüz aydınlatmaları ve giysileri de ona göre seçilmelidir.

Hologram sahnesi kurmanın İkinci önemli gerekliliği ise Projeksiyon cihazı seçimidir. gösterimi yapacağımız mekanın büyüklüğüne göre ve ışık koşullarına göre projeksiyon cihazı seçmek gerekecektir. Projeksiyon cihazlarının atım oranları Short Throw veya Long Throw olması mesafe ve oda büyüklüklerine göre seçilmelidir. Gündüz veya gece yapılacak gösterimlere göre Projeksiyonların Ansilümen değerlerine karar verilmelidir. örneğin gece 3600 Ansilümen yeterli iken gündüz yapılacak bir gösterim için 10000-20000 Ansilümenlik dev projeksiyonlar gerekebilir.

Üçüncü önemli etmen ise hologram perdesi veya filmidir. filmler şeffaf ve yarı şeffaf, gri, siyah gibi çeşitlere sahiptir. Gerçek Hologram görüntüsü için genellikle şeffaf tercih edilir, ayrıca hologram fileleri de dev bina giydirmeleri veya büyük sahne hologramlarında tercih edilir.

Dördüncü önemli konu Perdenin açısıdır. 45 derece açıyla yerleştirilen perdeye yukarıdan projeksiyonla görüntü verilir. zeminde ayna veya yansıtıcı olmalıdır. yukarıdan Aynaya düşen, oradan da perdeye tutunan görüntü karşıdan bakan için üç boyutlu hologram etkisi verir.  Her türlü Hologram kurulumu, hologram sahne tasarımı ve yapımı için uzmanlaşmış kadrosuyla Düzgün Medya Ankara’da veya Türkiye’nin her yerinde 3D hologram sahneleri sizin için tasarlayıp yapıyor. Düzgün medya içeriğe uygun hologram görselleri oluşturarak modern hologram sahneleri veya gösterilerini tasarlıyor. gerekli bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. www.duzgunmedya.com

Etiketler: , , , , , , , , ,